Als je heel eerlijk bent, zie je op tegen de decembermaand. Ja, je bent dol op al die gezelligheid met de feestdagen, maar alles wat daarbij komt kijken… Phoe! Zoveel dingen die tegelijk op je afkomen, dáár heb je geen zin in. 

Er wordt in het gewone leven al genoeg van je gevraagd. Je bent druk met je werk, met je kinderen die naar school en speelafspraakjes moeten en het huishouden dat aandacht vraagt. En je wil ook ergens tijd voor jezelf. Even gezellig bijkletsen met een vriendin, weer eens sporten of dat heerlijke dikke boek erbij pakken.

In november en december wordt er aan alle kanten aan je getrokken. Daar plingt Parro weer met een berichtje om spullen mee te nemen voor het kerststukje. Je ongelezen appberichtjes lopen weer op. Die ene vriendin wacht al 3 dagen op antwoord. De kinderen die bezig zijn met hun verlanglijstje voor de Sint. Die spanning die daardoor oploopt nu die weer in het land is.

Ohja, en die kadootjes worden ook niet vanzelf aan huis gebracht zoals je kinderen misschien nog denken. Je werk wil nog een kerstborrel doen en of je daar een hapje voor mee kunt nemen. Je schoonouders vragen of jij het kerstdiner kan regelen. En ga zo maar door… 

Je hebt totaal geen ruimte in je hoofd, waardoor je je overweldigd voelt. Je bent niet de enige.

Vorig jaar rende je ook van hot naar her voor alles wat er van je gevraagd werd. Echt genieten van de gezelligheid was toch lastig omdat je je zo moe voelde. Stiekem kijk je nu al uit naar januari, wanneer er weer wat rust komt. Terwijl je diep van binnen zo graag wil genieten van ‘the most wonderfull time of the year’

Vind rust te midden van de gezellige decemberdrukte

Dat voelt misschien ongrijpbaar, maar wat als ik vertel dat het mogelijk is om meer rust te ervaren in de drukke decembermaand zónder je plannen drastisch om te gooien? 

Dat je meer overzicht ervaart en headspace overhoudt om ook echt met je aandacht bij de mensen van wie je houdt te zijn? Want dat is toch waar deze tijd omdraait: tijd doorbrengen met de mensen die belangrijk voor je zijn. 

Ik ga je helpen hoe je staande blijft met een volle agenda en je ook uitkijkt naar de mooie momenten. Dat je ontspannen en liefdevol aan het kerstdiner zit met een tafel vol gezelligheid. Dat je met aandacht luistert naar de vele verhalen die langskomen.

 In januari start je vanuit verbinding met de mensen om je heen. En misschien nog wel belangrijker: in verbinding met jezelf. Een rustige start van het jaar waarbij je je ontspannen voelt. 

Ik introduceer de Rustig December door Adventskalender

Vanaf 1 december ontvang je dagelijks een verrassing van mij in je mailbox. Al deze 24 mailtjes zorgen ervoor dat je meer rust gaat ervaren in december. Niet alleen door de reminder die je iedere keer weer krijgt om even stil te staan. Ik neem je onder andere mee in oefeningen, opdrachten en begeleide ademmomenten. Zodat je ook in beweging komt om andere keuzes te maken. 

Nu hoor ik je al bijna denken ‘help, élke dag een mail! Die tijd heb ik niet hoor.’ Dat snap ik, daarom zorg ik ervoor dat je niet meer dan 5 tot 15 minuutjes per dag kwijt bent. In ruil daarvoor komt er meer rust in je dag en ruimte in je hoofd.

Vertraag - verzacht - verbind

De adventskalender heeft drie thema’s waar we elk acht dagen mee aan de slag gaan.

Vertraag

Wat leven we toch in een snelle wereld. Één keer knipperen met je ogen en er is alweer een week voorbij. Om meer rust te ervaren moet je beginnen met vertragen. No worries als je niet weet hoe, daar hebben we acht dagen voor om aandacht aan te geven.

Verzacht

Vanuit de vertraging gaan we verzachten. Kun je meer ontspanning vinden in het vertragen? Kun je de lat wat lager leggen? En mag je lief hierin zijn voor jezelf. Ik geef je de handvatten.

Verbind

De feestdagen draaien natuurlijk om verbinding met de mensen om je heen. Ik geloof dat je alleen écht kunt verbinden met de mensen om je heen als je ook in verbinding met jezelf bent. Dat je kunt voelen hoe het met jou gaat. Kunt voelen wat je nodig hebt en jezelf dit ook kunt geven. Hier gaan de laatste acht dagen over, zodat je vanuit verbinding met jezelf de kerstdagen in gaat. 

Even praktisch op een rijtje:

Je krijgt van mij van 1 tot en met 24 december een mailtje met daarin:

  • Praktische opdrachten om direct mee aan de slag te gaan
  • Korte ademoefeningen die je direct kunt inzetten
  • Begeleide ademmomentjes

Bonus:

Op 18 december om 15 uur geef ik live een online ontspannen ademsessie ter waarde van 17 euro. Waarbij ik je meeneem in een langere ademsessie om een mooie rustige innerlijke reis. Een waardevol moment, puur en alleen voor jezelf. 

De Rustig December door Adventskalender is voor jou wanneer je

  • Je nu al overweldigd voelt als je naar je agenda kijkt
  • Je stiekem opziet tegen de feestdagen
  • Er klaar mee bent om je geleefd te voelen
  • Je verlangt naar wat ruimte in je hoofd
  • Je een versnelling lager wil leven
  • Je van het gehaaste gevoel af wil

Wie ben ik?

Hoi, ik ben Sanne Ruiter, ademcoach voor vrouwen die zich geleefd voelen. 

Jarenlang heb ik met heel weinig energie geleefd door het Chronisch Vermoeidheid Syndroom (ME/CVS) waardoor ik heel goed moest opletten waar ik mijn energie aan gaf. Uiteindelijk ben ik hieruit gekomen door heel goed te voelen wat bij mij past en het leven op mijn voorwaarden te leven. Zo gauw ik niet vanuit verbinding met mezelf leef, dan roept mijn lichaam mij letterlijk terug door pijnklachten en vermoeidheid. 

De kracht van je eigen adem is zo’n mooie toegankelijke tool om elke keer weer bij jezelf in te checken en te voelen hoe het met je gaat. Ondertussen heb ik al meer dan 150 vrouwen mogen begeleiden in ademwerk. 

Dus ik wil jou graag vragen: durf jij te vertragen in deze snelle wereld die er alles aan doet om je af te leiden van dat wat er écht toe doet?

Veelgestelde vragen

Geen probleem, dan lees je de dag erna twee mailtjes. Daarnaast zul je gaan merken dat je, door aan de slag te gaan met wat ik deel, ook meer tijd vrij komt.

Jammer wanneer je er niet live bij aanwezig kunt zijn, maar plan diezelfde avond een uurtje vrij om de replay erbij te pakken. Deze replay is 72 uur beschikbaar.

Het zou best knap zijn wanneer ik mailtjes uit jouw inbox kan halen, dus die blijven daar lekker in staan zodat je ze eventueel later terug kunt lezen. De toegang tot de begeleide adem momentjes is wel beperkt tot half januari. 

Yes, de informatie van alle mailtjes wordt verzameld op een vaste plek waarbij je de dagen die je gemist hebt terug kunt kijken. Houd er rekening mee dat je dan iets meer tijd kwijt ben en de overzichtspagina half januari offline gaat.

Dan raad ik aan vooral je energie ergens anders aan te besteden of was dat nu juist niet het probleem? Dat je geen ruimte hebt om je tijd ergens anders aan te besteden?😉

Staat er een vraag niet tussen of wil je meer informatie? Neem dan contact met mij op.