Eindelijk rust in je hoofd

en het gevoel dat je weer ademruimte hebt

Het vliegt je regelmatig aan

Al die taken die op je bordje liggen! Een eindeloze lijst met werktaken, het logistieke geregel met je kinderen, het huishouden, aandachtig luisteren naar je partner, appjes van vriendinnen, een sportlesje tussendoor…

waar blijft er nog ruimte over voor jou?

 

Je hoort mij regelmatig spreken over ademwerk en bent nieuwsgierig geworden naar wat dit voor jou kan betekenen. Het begint je langzamerhand op te vallen dat je adem inderdaad invloed heeft op hoe je je voelt. Dat je sneller en hoger gaat ademen als je je gespannen voelt of wanneer je kinderen elkaar weer in de haren vliegen.

Het is niet dat je niet weet wat je moet doen! Maar vind vaak niet de ruimte om te gaan zitten met een ademaudio of meditatie. Dat voelt soms als nog een taakje op je eindeloze takenlijst. Wanneer je daar dan eindelijk toch aan toe komt merk je gelijk alle onrust in je op. Zowel de onrust in je hoofd als in je lichaam. Strakke kaken en gespannen schouders. Daar ontspanning in brengen vind je moeilijk.

Je voelt je een wandelend hoofd op pootjes

Je hebt de neiging om maar door te rennen. Waardoor je eigenlijk geen idee hoe het echt met je gaat. (Alhoewel, je weet het stiekem wel maar wilt het niet voelen.)

Je adem zit vaak hoog in je borst en je merkt dat het tempo ook hoog is. Wanneer emotionele dingen omhoog komen ben je geneigd om je adem in te houden of ze weg te slikken.

Je weet wel dat je ‘verkeerd’ ademt maar loopt vast als je dit anders wilt doen. Ademoefeningen heb je echt wel geprobeerd. Alleen werken ze niet echt voor je. Je vind het lastig om stil te staan terwijl je tegelijkertijd zo verlangt naar rust.

Hoe zou het zijn om meer ademruimte te hebben?

Zowel letterlijk als figuurlijk. Ruimte in je agenda en je hoofd voor jou! Stel het je echt even voor hoe het zou voelen. Het gevoel te hebben om weer te kunnen ademen…

(Misschien slaak je zelfs een diepe zucht als je dit leest.)

 

Wat een opluchting zou het zijn om weer headspace te hebben hè! En als je weet wat je kunt doen wanneer het je allemaal weer aanvliegt. Dat je voor jezelf kunt zorgen in deze momenten en de rust en (adem)ruimte weer terug kunt vinden.

"Sanne heeft een fijne persoonlijke aanpak. Ze legt alles rustig en duidelijk uit voordat je met de breathwork begint, waardoor je je echt op je gemak voelt.Het is een erg mooie ervaring, ik voel me altijd een stuk krachtiger na de sessie. Ik leer waar mijn lichaam niet fijne ervaring opslaat en tijdens de sessie kan ik steeds een beetje meer verwerken. Echt een aanrader!"
Floor
"Door de focus op de ademhalingstechniek, de prachtige begeleidende muziek en fijne stem van Sanne kon ik mijn tranen toelaten en spanning in mijn lijf loslaten. Na de sessie voelde ik mij op een fijne manier leeg. Ik heb de dagen na deze eerste sessie nog vaak gehuild en dit ook toegelaten. Erg fijn!"
Elisabeth
"Ik wil meer contact met mijn lichaam en vanuit mijn hoofd naar mijn lijf. De fijne begeleidende muziek en de bemoedigende woorden van Sanne zorgden dat ik echt kon loslaten. Ik maakte contact met mijn lijf !Een heerlijk rustgevend en ontspannen gevoel. Sanne is intrinsiek betrokken en straalt rust uit waarmee ze je direct in de juiste setting brengt. Ik kan Sanne van harte aanbevelen."
Frieda

Het ademassessment

Tijdens een ademassessment laat ik jou ervaren hoe het is om letterlijk meer ademruimte te hebben. We gaan samen op onderzoek naar je adempatronen, want

hoe je ademt is hoe je leeft

We gaan samen op onderzoek naar wat je adem en je lichaam vertelt. En waar je hoofd heel goed kan verklaren, wegstoppen en goed praten zal je lichaam altijd eerlijk laten zien wat er speelt. Daar gaan we naar luisteren om vervolgens te leren hoe je de kracht van je eigen adem kunt inzetten om weer rust en (adem)ruimt te vinden.  

Voor een ademassessment ontvang ik je live in mijn praktijk in Houten (net onder Utrecht) voor een sessie van twee uur. Na een korte kennismaking met een kopje thee gaan we samen op onderzoek naar wat jouw adem je vertelt. Dit doen we met behulp van de combinatie van lichaamswerk en ademwerk.

 

We beginnen met een  ademexperiment waar ik je op verschillende manieren laat ademen. Daarna zal ik door aanraking en massage je ademhaling en lichaam onderzoeken. Dit helpt jou om te ervaren waar en hoe je kunt ademen. Hierbij neem ik je mee in wat ik zie gebeuren in je ademhaling en wat dit mij vertelt.

 

Afhankelijk van jouw verhaal, jouw vragen en welke feedback ik krijg vanuit je lichaam pas ik de sessie aan op wat nodig is. Hierbij krijg je sowieso praktische tips en een persoonlijk afgestemd ademprotocol mee.

Na één tot max twee weken na het ademassessment spreken we elkaar nog een half uur via zoom tijdens een integratiecall. Hierbij kun je je ervaringen delen en eventuele vragen nog stellen. Zodat het ademassessment niet bij een eenmalige ervaring blijft, maar je inzichten ook geïntegreerd worden in je leven.

Even praktisch op een rijtje

Een ademassessment is:

Een live 1 op 1 sessie van twee uur

In Houten – net onder Utrecht

Inzicht in wat jouw adem je vertelt

Persoonlijk afgestemd ademprotocol voor meer rust en ruimte

Een online integratiecall van 30 min binnen twee weken na het ademassessment

 

Voor 147 incl btw

“Ik noemde Sanne na onze sessie een kadootje en zo voelde het ook precies. Ik kwam om te onderzoeken waarom ik niet diep (naar m’n buik) kon ademhalen, maar wat ik kreeg was veel meer. Want wat is het een fijne manier om uit je hoofd te komen en echt te gaan voelen. Sanne is heel betrokken en met haar fijne rustige stem helpt ze je kundig door de oefeningen. Een aanrader!"
Evelien
"De sessie was transformerend, maar ook intens. Sanne bood mij de veiligheid en de tools om me er aan over te kunnen geven. De gevolgen zijn groot en positief en werken, ook nu we 6 weken verder zijn, nog steeds door. Ik heb dingen kunnen loslaten die ik meedroeg en vastzaten in mijn lichaam. En ik kreeg daardoor ruimte om nieuwe patronen te ontwikkelen die passen in mijn proces. Ik merk het terug in alle delen van mijn leven en ben Sanne erg dankbaar dat ze mij in deze stap begeleid heeft!"
Laura

Het ademassessment is voor jou als

– Je je regelmatig overwhelmed voelt door alles wat je moet doen

– Een snelle ademhaling of hoog in je borst ademen voor jou standaard is

– Je in een versnelling lager wilt leven

– Behoefte hebt aan rust, zowel in je lichaam als je hoofd

– Je verlangt naar meer headspace

– Merkt dat je de neiging hebt om je adem in te houden als het moeilijk wordt

– Nieuwsgierig naar ademwerk bent

Ben je op zoek naar standaard ademoefeningen of een specifieke ademtechniek dan moet je niet bij mij zijn! Ik leer je geen trucje aan, maar begeleid je helemaal terug naar de bron. Naar hoe jouw adem voor jou werkt en wat er voor jou nodig is in het moment.

Veelgestelde vragen

Ademwerk is het bewust gebruiken van je ademhaling om bepaalde processen in je lichaam en geest te beïnvloeden. Tijdens het ademassessment gebruiken we ademwerk bijvoorbeeld voor het uitnodigen van rust en ontspanning in je hoofd en je lichaam. Hoe dit werkt zal ik ook uitleggen tijdens de sessie. Maar ook is het mogelijk dat we ademwerk gebruiken ter ondersteuning van het toelaten van emoties.

Niet elk ademwerk is geschikt voor iedereen, daarom heb ik een lijst met contra-indicaties gemaakt. Deze kun je vinden door hier te klikken. Wanneer één van deze situaties voor jou geldt betekent dat niet per definitie dat je geen ademassessment kunt doen. Wel wil ik even met je overleggen voordat we aan de slag gaan. Hiervoor kun je een mailtje sturen naar info@sanneruiter.nl dan kijk ik met je mee.

Tijdens mijn sessies maak ik gebruik van aanraking en massage. Zo help ik met massage om meer beweging te brengen in de verschillende weefsels die bewegen tijdens je ademhaling. Ook helpt aanraking om bewuster te zijn van je adem en is dit vaak onderdeel ter ondersteuning van een emotioneel proces.  

Uiteraard doe ik dit alleen met constent. Ik houdt hierbij rekening met persoonlijke grenzen en zal vragen of er plekken zijn waar ik niet mag aanraken, bijvoorbeeld in het geval van lichamelijke opgeslagen herinneringen.

Zeker kun je mee doen. Ik pas mijn sessies altijd aan op degene die voor mij zit. Nu weet ik uit eigen ervaring hoe spannend het kan zijn om met een verleden van hyperventilatie mee te doen met een ademsessie. Meerdere van mijn klanten hebben ook een verleden van hyperventilatie gehad. Het is eventueel een mooi thema is om mee aan de slag te gaan. Als ademcoach weet ik wat ik moet doen om je te begeleiden mocht je in een hyperventilatie aanval terecht komen.

In een ademassessment gaan we samen op onderzoek uit. Weet dat alles een uitnodiging is waarbij ik soms het ademtempo zal aangeven. De manier waarop je daarop reageert geeft mij informatie. Of je het tempo nu wel of niet kunt volgen. Het is een onderzoek wat we aangaan en niet een test waarbij je het goed of fout kunt doen.

Ademwerk is ontzettend krachtig waardoor inzicht in je eigen adempatronen al heel waardevol is. Tegelijkertijd is ademwerk geen quickfix. Je zal zelf actief aan de slag moeten gaan als je echt  iets wilt veranderen. Soms is daar een langer traject de juiste stap voor.

 

Na een ademassessment heb je de mogelijkheid om in mijn Embrace traject te stappen. Meer informatie hierover kun je hier vinden. Je kunt echter niet zomaar in dit traject stappen, dit ademassessment is verplicht voordat je kunt instappen, omdat ik wil voelen of we de juiste match zijn. Mocht dit niet zo zijn, dan zal ik je helpen om iemand te vinden die beter bij jou en je vraag past zodat je echt geholpen wordt.

Wanneer je helemaal tot hier hebt gelezen is de kans groot dat een ademassessment wel bij je past. Het kan fijn zijn om samen even te bellen om te voelen of we een match zijn. Hiervoor kun je een gesprek in mijn agenda inplannen door hier te klikken. Tot snel!

Staat jouw vraag er niet tussen of wil je meer informatie? Neem dan contact met mij op.

De keuze is aan jou

Blijf je vermoeid en overwhelmed met een vol hoofd rondlopen? 

Of wil je leren hoe je je adem inzet om meer rust en ruimte te ervaren?