Jeetje, wat kwam ik mezelf tegen toen ik ging ondernemen zeg! Ik voelde mij gelijk weer dat onzekere buitenbeentje dat er niet helemaal bij hoorde…

Twijfels over de stappen die ik moest nemen, mezelf klein houden, moeite met zichtbaar zijn en laten we het maar niet hebben over de prijs die ik nauwelijks durfde te vragen. Ik wist wel wat ik moest doen om met mijn bedrijf te gaan groeien. Ik slurpte overal kennis op. Webinars, challenges en ik schakelde een businesscoach in. Ik deed wat ik kon met alle informatie die ik had, maar ondertussen leek mijn bedrijf maar niet te groeien. Frustrerend! Ik begon aan mijzelf te twijfelen, dacht:  ‘Wie ben ik nou?’ Dat gevoel kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Nadat ik als klein meisje jarenlang gepest was, zat de overtuiging ‘Ik ben niet goed genoeg’ er diep in. 

Toen ik één van de mooiste complimenten ooit kreeg: “Je bent een krachtige en sterke vrouw, zowel fysiek als mentaal”, geloofde ik er dan ook de ballen van. Ik was zeventien jaar oud, onzeker, verlegen en compleet uitgeput door het chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS). Ik had het gevoel dat ik anders was, alsof ik er niet helemaal bij hoorde. Letterlijk stond ik buiten het leven. Ik leerde mijn leven in te vullen met dingen die mij energie gaven zodat ik opknapte van CVS, maar daaronder lag altijd het gevoel van niet goed genoeg te zijn. Tót ik mij tijdens een breathworksessie weer kon verbinden met het gevoel van mijn eerste bevalling. Die (oer)kracht in mij en het volste vertrouwen in mijzelf, dat ik wist wat ik moest doen!

En nu?

Nu kan ik tot in de puntjes van mijn tenen voelen dat ik goed genoeg ben. Wat een heerlijk gevoel! Ik weet wat ik waard ben en kan hiervoor gaan staan. Ik doe zelfverzekerd mijn aanbod, mijn bedrijf groeit, al die mooie plannen die ik heb komen tot uitvoering en het is nog gaver om te zien dan ik had gedacht.

 

Ik neem de ruimte in die ik waard ben en ben er zelfs aan toe om te gaan spreken voor groepen vrouwen. Inspireren dat het anders kan, echt impact maken.

 

Tijdens netwerken met andere ondernemers voel ik mij op mijn plek, ik spreek vrouwen aan die ik nog niet ken (zelfs als ze al in een groepje staan) en voel mij oprecht op mijn gemak. En ben ik het even kwijt (want hè, ik ben ook gewoon een mens) dan weet ik ook weer hoe ik naar dit gevoel terug kan komen.

Hoi, ik ben Sanne

Authenticiteit en volledig mezelf zijn is wat ik belangrijk vind. Ik straal rust en vertrouwen uit. Ik spreek eerlijk en kritisch vanuit mijn hart, ook al komt dat er soms een beetje knullig uit. De combinatie van een analytische achtergrond als wiskundige samen met mijn gevoel en intuïtie zorgt ervoor dat ik verrassende verbanden leg waardoor er ruimte komt voor nieuwe inzichten.

 

SEP | Sanne

Ik geloof dat er teveel vrouwen zijn die zichzelf onterecht klein houden

Ik zie nog zoveel gave plannen verloren gaan door onzekerheid. Bevestiging die van buitenaf gezocht wordt, meer kennis, meer strategie terwijl het antwoord van binnen ligt. Ik weet dat het mogelijk is om van een hardnekkige overtuiging van ‘Ik ben niet goed genoeg’ naar een diep vertrouwen in jezelf te gaan. Wat een wereld van verschil! Waardoor niet alleen jijzelf maar ook jouw bedrijf weer kan groeien.

SEP | Sanne

Als je mij echt zou kennen dan zou je weten dat…

Ik kan er echt niet tegen als het gordijn nog nét een kiertje open staat. Als ik zo’n kiertje zie dan sta ik gelijk op om het gordijn helemaal dicht te doen.

 

Bordspellen, ik ben er dol op! Tenminste… de tactische spellen, want zo gauw de geluksfactor te groot is, ben ik een slechte verliezer.

 

Gekke dansjes maken mij blij en gooi ik er ook geregeld tussendoor in. Favoriete momenten hiervoor zijn tijdens het bakken van een stapel pannenkoeken of tijdens het ophangen van de was.

 

Het eerste wat ik doe als ik thuis kom is het uitgooien van mijn schoenen. Het allerliefste loop ik op blote voeten (ook lekker in de tuin), maar in de winter kun je mij uittekenen in fluffy slofsokken.

 

Ik ben een echt gevoelsmens én tegelijk ook analytisch sterk. Zo studeerde ik als wiskundige af aan de universiteit.

 

Mijn kinderen verschoonde ik met wasbare luiers en -billendoekjes, maar bij een dagje weg of op vakantie koos ik ook geregeld voor wegwerp.